Terugkijk op het TOP2000 Big Band Festival

  donderdag 29 december 2016

Blues, Rock, Funk, Pop en Latin. Tijdens het Bigband festival op dinsdag 27 december kwamen al deze stijlen voorbij. De drie big bands die er speelden maakten er een spektakel van. Het was een swingende en vooral diverse avond......

De NMBB begon de avond met een zeer gevarieerd repertoire. Afgezien van het openingsnummer, allemaal TOP2000 vermelde nummers. Alleen 'Against All Odds' was instrumentaal, met Flip Woltering die, op altsax, de vocale partij speelde. De overige zeven stukken waren alle zangnummers, gezongen door Heleen van de Water, die goed in vorm was.

Als tweede band speelde de Media City Big Band met een repertoire, dat voornamelijk bestond uit veel Soul, Funk en R&B georiënteerde nummers waarvan er vele te vinden zijn in de TOP2000. De zangnummers werden gezongen door een fabuleus performende Johnson Gabriel. Swingend als een dolle onder leiding van Erik van de Heijden (23!) en met een schitterende bügel solo in Tutu.

De Laundry Big Band speelde, als enige van de drie big bands, een echt traditioneel big band repertoire met veel bekende stukken. En dat deden ze perfect, strak met een zeer goede timing en swing. Helaas niet één in de TOP2000 genoteerde song. Maar ja, dat was ook niet echt verplicht. De zangnummers werden vertolkt door zangeres Marie José Tiemstra.

Nu nagenieten met de werkelijk schitterende foto's van Lex Putman (huisfotograaf van De Vorstin) en fotografe Marleen Swaans. De foto's kun je vinden op de NMBB Facebook pagina. Marleen is voornamelijk sportfotografe, maar omdat Heleen jongstleden november zilver won op de Nederlandse Kampioenschappen boksen kwam ze speciaal van haar (en een beetje van de NMBB) een fotoreportage maken. Heleen is een bezige bij. Ze deed conservatorium, zingt in de NMBB en ze geeft ook nog eens les op een internationale school! Zo veelzijdig.

Het TOP2000 Big Band Festival in De Vorstin (Hilversum) was een geweldige ervaring. Fantastische acts met veel en uitzinnig publiek. Een pluim voor het team vrijwilligers; heel publieksvriendelijk en zeer attent. Geluidstechnische aspecten en lichtplan waren zeer professioneel. Het was werkelijk TOP, deze technische kwaliteit. Volgend jaar weer? Graag!