Japanse televisie in Unifil Museum Gorinchem

  zaterdag 15 april 2017

Zoals eerder al bekendgemaakt spelen wij met 4FUN op 2e Paasdag tijdens de Open Dag van het Rijdend Unifil Museum aan de Spijksedijk 48 in Gorinchem. We treden die dag twee keer op en wel om 14:45 - 15:15 uur met nummers van de Andrew Sisters en van 15:45 - 16:15 uur met disco/soul nummers uit de jaren 70 en 80.
Afgelopen week vernamen we dat er die middag een cameraploeg van een Japans nationaal televisienetwerk naar het Rijdend Unifil Museum in Gorinchem komt. De programmamakers nemen een kijkje op de jaarlijkse open dag van de stichting Dorstige Types die het museum exploiteert. Woordvoerder Ronald Wentink: “De programmamakers willen praten met de veteranen, die naar onze open dag komen, hoe het is om aan een vredemissie deel te nemen. De regering van Japan besloot vorig maand met ingang van mei haar troepen terug te trekken uit Zuid-Sudan, waar ze meedeed aan een VN-missie.” In Japan gelden strenge afspraken over deelname aan VN-missies. Zo wil het land in principe alleen deelnemen aan missies waarbij tussen de strijdende partijen afspraken zijn gemaakt over het handhaven van een staakt-het-vuren. Tot voorkort mochten Japanse strijdkrachten geen geweld gebruiken om burgers of andere VN-militairen te ondersteunen wanneer zij niet zelf in het conflict betrokken waren. Wentink: “Japan heeft in verhouding met bijvoorbeeld Nederland maar weinig ervaring met vredesmissies. De programmamakers kwamen ons museum op het spoor via Facebook en zochten via deze weg contact.”

Wie weet zijn we met 4FUN dan zomaar op de nationale Japanse TV te zien.

Tijdens de open dag op paasmaandag in het museum aan de Spijksedijk zijn er tal van activiteiten. De dag begint om 10.00 uur.

Zie ook website Dorstige Types